Att ha huvudrollen i mitt eget liv - utbildning för informatörer

Inbjudan Att ha huvudrollen i mitt eget liv

Den 20-21 september 2019 på Medlefors folkhögskola, i Skellefteå,  arrangerar Funktionsrätt Västerbotten och Funktionsrätt Umeå  i samarbete med ABF Västerbotten utbildningen Att ha huvudrollen i mitt eget liv - Utbildning för informatörer. Tillsammans vill vi hälsa dig som är medlem i någon av Funktionsrätt Västerbottens eller Funktionsrätt Umeås medlemsföreningar varmt välkommen att anmäla dig till  utbildningen. Den riktar sig till dig som vill informera andra om hur den egna funktionsnedsättningens konsekvenser påverkar vardagen. 

Utbildningen har fått namnet ”Att ha huvudrollen i mitt eget liv” för att det är det alla borde få ha. För att kunna uppnå full delaktighet gäller det att hitta en design för sig själv. Att ta reda på:
Vad vill jag?
Vad kan jag?
Hur fungerar jag tillsammans med andra?
Hur påverkar min funktionsnedsättning mig?
Om den hindrar i vissa situationer vilket stöd behöver jag för att komma runt hindren?
Vart hittar jag stödet? 

Genom att dela erfarenheter och att själv reflektera formar du vad du vill förmedla till de grupper och personer du möter som på ett eller annat sätt skapar förutsättningar för dig att ha huvudrollen i ditt eget liv och kunna leva ett liv i full delaktighet. 

Kursens innehåll

* Mänskliga rättigheter med fokus på diskrimineringslagstiftningen

* Våga tala – praktiska tips

* Mindfulness som förhållningssätt i livet

* Att ha huvudrollen i mitt eget liv – vikten av att veta hur den egna funktionsnedsättningens konsekvenser påverkar vardagen 

Medverkande

Annica Blom, pedagog Medlefors folkhögskola

Camilla Björnehall, Funktionsrätt Västerbotten

Maria Holmgren, Funktionsrätt Umeå

Sophie Karlsson, Styrelseledamot Funktionsrätt Västerbotten 

Anmälan

Mejla din anmälan till katharina.eriksson@abf.se

eller ring 070-269 90 45 senast den 20 augusti

Kursen är avgiftsfri. Reseersättning utgår med 18:50 kr/mil

eller ersättning för buss- eller tågbiljetter

 Under realaterad information till höger på sidan hittar du inbjudan till utbildningen och anmälningsblankett. Använd gärna anmälningsblankettens frågor så att vi kan ska en så bra utbildning som möjligt utifrån dina förutsättningar. 

Varmt välkommen med din anmälan! 

Hälsar 

Camilla Björnehall, Funktionsrätt Västerbotten

Maria Holmgren, Funktionsrätt Umeå

Katharina Eriksson, ABF Västerbotten

 

 

Funkisliv Utan Filter

Funkisliv utan filter

Med podden (webradio) Funkisliv utan filter vill Nätverk unga vuxna inspirera, våga sticka ut och nyansera den ofta stereotypa bilden av personer med funktionsnedsättning.

Funkisliv utan filter

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Nationellt kompetenscentrum anhöriga, Nka, ska samla in och sprida kunskaper och erfarenheter inom anhörigområdet, samt stödja utvecklingsarbete och implementering av kunskaper rörande anhörigas situation.

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Normiologi

Nätverket Unga Vuxna har, genom sin blogg Normiologi, skapat ett nav, en plattform oberoende av tid och rum. En plats där reflektioner och tankar kring normer, mänskliga rättigheter och livets pussel får sväva fritt.

Normiologi (öppnas i nytt fönster)

ABF i Västerbotten

Funktionsrätt Västerbotten utbildnings- och informationsinsatser sker ofta i samverkan med arbetarnas bildningsförbund i Västerbotten. Såväl för interna som externa parter. Besök gärna deras hemsida via länken nedan.

ABF Västerbotten (öppnas i nytt fönster)

Rättighetscentrum i Västerbotten

Är en antidiskrimineringsbyrå som arbetar med att förebygga och motverka diskriminering och främja människors lika rättigheter och möjligheter.

Rättighetscentrum Västerbotten