Handikappförbunden blir Funktionsrätt Sverige

Vid kongressen den 18 maj beslutade Handikappförbunden att byta namn till Funktionsrätt Sverige. Namnbytet sker för att stärka kopplingen till mänskliga rättigheter. Grunden i allt funktionshinderpolitiskt påverkansarbete är Förenta Nationernas FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning. Ny ordförande för Funktionsrätt Sverige är Lars Ohly.

HSO Västerbottens medlemsföreningar beslutade vid årsmötet, lördag den 13 maj att följa det beslut som Handikappförbundens kongress fattar den  18 maj så HSO Västerbotten byter också namn till Funktionsrätt, det nya namnet blir Funktionsrätt Västerbotten. Årsmötet beslutade om en infasningsperiod av namnet som beräknas vara slutförd under oktober månad 2017.

Läs pressmeddelandet om Handikappförbundens namnbyte här.

Handikappförbunden blir Funktionsrätt Sverige

Funkisliv Utan Filter

Funkisliv utan filter

Med podden (webradio) Funkisliv utan filter vill Nätverk unga vuxna inspirera, våga sticka ut och nyansera den ofta stereotypa bilden av personer med funktionsnedsättning.

Funkisliv utan filter

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Nationellt kompetenscentrum anhöriga, Nka, ska samla in och sprida kunskaper och erfarenheter inom anhörigområdet, samt stödja utvecklingsarbete och implementering av kunskaper rörande anhörigas situation.

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Normiologi

Nätverket Unga Vuxna har, genom sin blogg Normiologi, skapat ett nav, en plattform oberoende av tid och rum. En plats där reflektioner och tankar kring normer, mänskliga rättigheter och livets pussel får sväva fritt.

Normiologi (öppnas i nytt fönster)

ABF i Västerbotten

Funktionsrätt Västerbotten utbildnings- och informationsinsatser sker ofta i samverkan med arbetarnas bildningsförbund i Västerbotten. Såväl för interna som externa parter. Besök gärna deras hemsida via länken nedan.

ABF Västerbotten (öppnas i nytt fönster)

Rättighetscentrum i Västerbotten

Är en antidiskrimineringsbyrå som arbetar med att förebygga och motverka diskriminering och främja människors lika rättigheter och möjligheter.

Rättighetscentrum Västerbotten