Lunchföreläsningar på 76:an

I september startar en unik föreläsningsserie i HSO Västerbottens lokaler på Storgatan 76 i Umeå, där forskare från Umeå universitet bjuds in för att föreläsa om funktionshinder- och funktionsnedsättningsforskning. Föreläsningen startar klockan 12.00.

Lyssna på intressanta föreläsare

Hösten och våren bjuder på en mängd intressanta föreläsare från olika institutioner vid Umeå universitet. Först ut är Claes G Olsson, filosofie doktor i etnologi, som kommer att prata under titeln En osynlig historia blir synlig. 

Om du inte kan vara på plats webbsänds alla lunchföreläsningarna här på HSO Västerbottens webbsida. 

Köp lunch för 50 kronor

Från klockan 11.30 finns det lunch att köpa för 50 kronor. Lunchen serveras av Aros och består av en sallad eller en matigare macka. I priset ingår även kaffe och en kaka. 

Vill du veta mer? 

Ladda ner höstens lunchföreläsningsprogram, ta en titt i vår kalender eller kontakta Martin Vikgren på mejl: martin.vikgren@ac.hso.se eller telefon: 073-056 42 88. 

Lunchföreläsningarna är ett samarbete mellan HSO Västerbotten, ABF, Aros och Centrum för funktionshinderforskning vid Umeå universitet. 

Välkommen! 

Funkisliv Utan Filter

Funkisliv utan filter

Med podden (webradio) Funkisliv utan filter vill Nätverk unga vuxna inspirera, våga sticka ut och nyansera den ofta stereotypa bilden av personer med funktionsnedsättning.

Funkisliv utan filter

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Nationellt kompetenscentrum anhöriga, Nka, ska samla in och sprida kunskaper och erfarenheter inom anhörigområdet, samt stödja utvecklingsarbete och implementering av kunskaper rörande anhörigas situation.

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Normiologi

Nätverket Unga Vuxna har, genom sin blogg Normiologi, skapat ett nav, en plattform oberoende av tid och rum. En plats där reflektioner och tankar kring normer, mänskliga rättigheter och livets pussel får sväva fritt.

Normiologi (öppnas i nytt fönster)

ABF i Västerbotten

Funktionsrätt Västerbotten utbildnings- och informationsinsatser sker ofta i samverkan med arbetarnas bildningsförbund i Västerbotten. Såväl för interna som externa parter. Besök gärna deras hemsida via länken nedan.

ABF Västerbotten (öppnas i nytt fönster)

Rättighetscentrum i Västerbotten

Är en antidiskrimineringsbyrå som arbetar med att förebygga och motverka diskriminering och främja människors lika rättigheter och möjligheter.

Rättighetscentrum Västerbotten