Blodsjukas förening vid NUS

De blodsjukas förening vid Norrlands universitetssjukhus företräder personer som är blodcancersjuka. I målsättningen ingår att främja och bevaka de blodcancersjukas intressen när det gäller behandling, vård och rehabilitering.

Föreningen bildades 1984 av och för blodcancersjuka inom regionen, tillsammans med läkare och annan vårdpersonal. De arbetar bland annat med att ge stöd, hjälp och information till dig som är sjuk eller närstående till någon som är sjuk. Medlemmar i föreningen är personal, patienter, närstående och stödmedlemmar.

För att bli medlem i blodsjukas förening vid NUS fyller du i ett formulär som du hittar på deras hemsida: http://www.blodcancerforbundet.se/NUSDär kan du också gå in och läsa om du vill veta mer om föreningen. 

Kontaktuppgifter:

Blodsjukas förening vid NUSBlodsjukas förenings logga
C/o:Ewa Jonsson
Kronoskogsvägen 113
90361 Umeå

Telefon: 090-701868, 070-3928142
E-post: ewa.m.jonsson@hotmail.com

Funkisliv Utan Filter

Funkisliv utan filter

Med podden (webradio) Funkisliv utan filter vill Nätverk unga vuxna inspirera, våga sticka ut och nyansera den ofta stereotypa bilden av personer med funktionsnedsättning.

Funkisliv utan filter

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Nationellt kompetenscentrum anhöriga, Nka, ska samla in och sprida kunskaper och erfarenheter inom anhörigområdet, samt stödja utvecklingsarbete och implementering av kunskaper rörande anhörigas situation.

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Normiologi

Nätverket Unga Vuxna har, genom sin blogg Normiologi, skapat ett nav, en plattform oberoende av tid och rum. En plats där reflektioner och tankar kring normer, mänskliga rättigheter och livets pussel får sväva fritt.

Normiologi (öppnas i nytt fönster)

ABF i Västerbotten

Funktionsrätt Västerbotten utbildnings- och informationsinsatser sker ofta i samverkan med arbetarnas bildningsförbund i Västerbotten. Såväl för interna som externa parter. Besök gärna deras hemsida via länken nedan.

ABF Västerbotten (öppnas i nytt fönster)

Rättighetscentrum i Västerbotten

Är en antidiskrimineringsbyrå som arbetar med att förebygga och motverka diskriminering och främja människors lika rättigheter och möjligheter.

Rättighetscentrum Västerbotten