Västerbottens Läns Bröstcancerförening

Bröstcancer är den vanligaste cancerformen för kvinnor, årligen drabbas cirka 8000 kvinnor i Sverige. 

Föreningen startades av kvinnor med diagnosen bröstcancer och finns som stöd för dig som är sjuk eller anhörig till någon som är sjuk. Bröstcancerföreningen arbetar bland annat för att omhändertagandet av bröstcancerpatienter eller närstående är så bra som möjligt.

Om du vill läsa mer om Bröstcancerföreningen i Västerbottens län eller bli medlem, gå in på deras hemsida: http://www.bro.se/vasterbotten.

För att bli medlem klickar du på Bli medlem och fyller i formuläret med dina uppgifter.

Kontaktuppgifter:

Västerbottens läns bröstcancerföreningBröstcancerföreningens logga
C/o Kjerstin Helgstrand
Rådhusesplanaden 18 A, 5 tr.
90328 UMEÅ

Telefon: 090-710195
E-post: kjerstin.h@bredband.net

Funkisliv Utan Filter

Funkisliv utan filter

Med podden (webradio) Funkisliv utan filter vill Nätverk unga vuxna inspirera, våga sticka ut och nyansera den ofta stereotypa bilden av personer med funktionsnedsättning.

Funkisliv utan filter

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Nationellt kompetenscentrum anhöriga, Nka, ska samla in och sprida kunskaper och erfarenheter inom anhörigområdet, samt stödja utvecklingsarbete och implementering av kunskaper rörande anhörigas situation.

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Normiologi

Nätverket Unga Vuxna har, genom sin blogg Normiologi, skapat ett nav, en plattform oberoende av tid och rum. En plats där reflektioner och tankar kring normer, mänskliga rättigheter och livets pussel får sväva fritt.

Normiologi (öppnas i nytt fönster)

ABF i Västerbotten

Funktionsrätt Västerbotten utbildnings- och informationsinsatser sker ofta i samverkan med arbetarnas bildningsförbund i Västerbotten. Såväl för interna som externa parter. Besök gärna deras hemsida via länken nedan.

ABF Västerbotten (öppnas i nytt fönster)

Rättighetscentrum i Västerbotten

Är en antidiskrimineringsbyrå som arbetar med att förebygga och motverka diskriminering och främja människors lika rättigheter och möjligheter.

Rättighetscentrum Västerbotten