Celiakiföreningen i Västerbottens län

Celiaki (glutenintolerans) är en autoimmun sjukdom där vete, korn och råg sätter igång en autoimmun reaktion i tunntarmen. Kroppens försvar förstör då det egna tarmluddet som tar upp näring.

Celiakiföreningen i Västerbottens län företräder personer som inte tål gluten, laktos, mjölkprotein eller soja och arbetar för att ge dessa människor ett bättre liv. Föreningen sprider kunskap om sjukdomen och arbetar för att mat ska finnas för alla överallt.

För mer information om hur du blir medlem i Celiakiföreningen i Västerbottens län kontakta föreningen via nedanstående kontaktuppgifter. 

Om du vill läsa mer om Celiakiföreningen i Västerbottens län kan du besöka hemsidan: http://www.celiaki.se/foreningar/vasterbottens-lan/.

Kontaktuppgifter:

Celiakiförbundets logga

Celiakiföreningen i Västerbottens län
C/O Anna-Carin Olsson
Plangatan 5
910 31 Hörnefors

Telefon: 090 - 14 73 59
E-post: vasterbotten@celiaki.se

 

Funkisliv Utan Filter

Funkisliv utan filter

Med podden (webradio) Funkisliv utan filter vill Nätverk unga vuxna inspirera, våga sticka ut och nyansera den ofta stereotypa bilden av personer med funktionsnedsättning.

Funkisliv utan filter

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Nationellt kompetenscentrum anhöriga, Nka, ska samla in och sprida kunskaper och erfarenheter inom anhörigområdet, samt stödja utvecklingsarbete och implementering av kunskaper rörande anhörigas situation.

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Normiologi

Nätverket Unga Vuxna har, genom sin blogg Normiologi, skapat ett nav, en plattform oberoende av tid och rum. En plats där reflektioner och tankar kring normer, mänskliga rättigheter och livets pussel får sväva fritt.

Normiologi (öppnas i nytt fönster)

ABF i Västerbotten

Funktionsrätt Västerbotten utbildnings- och informationsinsatser sker ofta i samverkan med arbetarnas bildningsförbund i Västerbotten. Såväl för interna som externa parter. Besök gärna deras hemsida via länken nedan.

ABF Västerbotten (öppnas i nytt fönster)

Rättighetscentrum i Västerbotten

Är en antidiskrimineringsbyrå som arbetar med att förebygga och motverka diskriminering och främja människors lika rättigheter och möjligheter.

Rättighetscentrum Västerbotten