Epilepsiföreningen i Västerbotten

Epilepsiföreningens logga

Epilepsi kan vara medfött hos personen eller uppstå till följd av en skada. Vid epilepsi är vissa av hjärnans nervceller överaktiva, vilket kan skapa olika typer av anfall. Anfallen kan förekomma alltifrån ett eller ett par anfall under hela livet, till flera anfall varje dag.

Epilepsiföreningen i Västerbotten företräder personer med epilepsi samt deras anhöriga och verkar för ökad livskvalitet inom vardagens alla områden. Bland annat arbetar föreningen med stödverksamhet, med att informera om epilepsi och dess konsekvenser och med insatser för att påverka samhällets beslutsfattare.

Om du vill läsa mer om Epilepsiföreningen i Västerbotten eller om du vill bli medlem, gå in på hemsidan: www.epilepsi-ac.se. Klicka dig vidare till Bli medlem och fyll i formuläret med dina uppgifter. 

Kontaktuppgifter:

Sandra Sjömark, ordförande
Telefon: 070-222 18 00
E-post: epvasterbotten@hotmail.com


Funkisliv Utan Filter

Funkisliv utan filter

Med podden (webradio) Funkisliv utan filter vill Nätverk unga vuxna inspirera, våga sticka ut och nyansera den ofta stereotypa bilden av personer med funktionsnedsättning.

Funkisliv utan filter

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Nationellt kompetenscentrum anhöriga, Nka, ska samla in och sprida kunskaper och erfarenheter inom anhörigområdet, samt stödja utvecklingsarbete och implementering av kunskaper rörande anhörigas situation.

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Normiologi

Nätverket Unga Vuxna har, genom sin blogg Normiologi, skapat ett nav, en plattform oberoende av tid och rum. En plats där reflektioner och tankar kring normer, mänskliga rättigheter och livets pussel får sväva fritt.

Normiologi (öppnas i nytt fönster)

ABF i Västerbotten

Funktionsrätt Västerbotten utbildnings- och informationsinsatser sker ofta i samverkan med arbetarnas bildningsförbund i Västerbotten. Såväl för interna som externa parter. Besök gärna deras hemsida via länken nedan.

ABF Västerbotten (öppnas i nytt fönster)

Rättighetscentrum i Västerbotten

Är en antidiskrimineringsbyrå som arbetar med att förebygga och motverka diskriminering och främja människors lika rättigheter och möjligheter.

Rättighetscentrum Västerbotten