Förbundet blödarsjuka i Sverige norra regionen

Förbundet blödarsjuka i Sverige norra regionen är regionföreningen för Sveriges nordligaste föreningar och omfattar Norrbotten och Västerbottens län. Föreningen företräder personer med hemofili, von Willebrands sjukdom, kronisk ITP och andra närbesläktade blödningsrubbningar.

Verksamheten går bland annat ut på att upprätthålla ett socialt kontaktnät för föreningens medlemmar, ge möjlighet till utbildning och erfarenhetsutbyte, finnas som stöd till personer som är sjuka samt deras anhöriga och ta tillvara på och bevaka blödarsjukas intressen i samhället.

För att bli medlem besöker du riksförbundets hemsida, klickar dig vidare via länken Bli medlem (under menyn Förbundet) och fyller slutligen i formuläret med dina uppgifter och den regionförening du vill tillhöra. Hemsidan hittar du på: www.fbis.se

Kontaktuppgifter:Föreningen blödarsjukas logga

Mikael Öbrand, ordförande
Telefon: 070-234 77 17
E-post: mikael.obrand@brinet.nu

Funkisliv Utan Filter

Funkisliv utan filter

Med podden (webradio) Funkisliv utan filter vill Nätverk unga vuxna inspirera, våga sticka ut och nyansera den ofta stereotypa bilden av personer med funktionsnedsättning.

Funkisliv utan filter

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Nationellt kompetenscentrum anhöriga, Nka, ska samla in och sprida kunskaper och erfarenheter inom anhörigområdet, samt stödja utvecklingsarbete och implementering av kunskaper rörande anhörigas situation.

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Normiologi

Nätverket Unga Vuxna har, genom sin blogg Normiologi, skapat ett nav, en plattform oberoende av tid och rum. En plats där reflektioner och tankar kring normer, mänskliga rättigheter och livets pussel får sväva fritt.

Normiologi (öppnas i nytt fönster)

ABF i Västerbotten

Funktionsrätt Västerbotten utbildnings- och informationsinsatser sker ofta i samverkan med arbetarnas bildningsförbund i Västerbotten. Såväl för interna som externa parter. Besök gärna deras hemsida via länken nedan.

ABF Västerbotten (öppnas i nytt fönster)

Rättighetscentrum i Västerbotten

Är en antidiskrimineringsbyrå som arbetar med att förebygga och motverka diskriminering och främja människors lika rättigheter och möjligheter.

Rättighetscentrum Västerbotten