Glaukomföreningen Västerbotten

Glaukomföreningens logga Glaukom är en ögonsjukdom som drabbar synnerven och påverkar synfältet. Det är inte en enda sjukdom utan kan uppträda i olika former. Ofta kommer symtomen smygande och man märker det inte förrän synen är så pass påverkad att det blir ett problem.

Glaukomföreningen Västerbotten företräder personer med glaukom och arbetar bland annat med att sprida information om sjukdomen och ge råd och stöd till sina medlemmar. Därtill arbetar man även med påverkansarbete, för att personer med glaukom ska få så bra behandling som möjligt. 

Läs mer om Glaukom eller bli medlem i föreningen via hemsidan: http://www.glaukomforbundet.org.se/foreningar/vasterbotten/. För att bli medlem klickar du på Bli medlem och fyller i formuläret med dina uppgifter. Därefter får du ett inbetalningskort med posten.

Kontaktuppgifter:

Folke Johansson, ordförande
Telefon: 090-12 26 89
E-post: vasterbotten@glaukomforbundet.se

Funkisliv Utan Filter

Funkisliv utan filter

Med podden (webradio) Funkisliv utan filter vill Nätverk unga vuxna inspirera, våga sticka ut och nyansera den ofta stereotypa bilden av personer med funktionsnedsättning.

Funkisliv utan filter

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Nationellt kompetenscentrum anhöriga, Nka, ska samla in och sprida kunskaper och erfarenheter inom anhörigområdet, samt stödja utvecklingsarbete och implementering av kunskaper rörande anhörigas situation.

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Normiologi

Nätverket Unga Vuxna har, genom sin blogg Normiologi, skapat ett nav, en plattform oberoende av tid och rum. En plats där reflektioner och tankar kring normer, mänskliga rättigheter och livets pussel får sväva fritt.

Normiologi (öppnas i nytt fönster)

ABF i Västerbotten

Funktionsrätt Västerbotten utbildnings- och informationsinsatser sker ofta i samverkan med arbetarnas bildningsförbund i Västerbotten. Såväl för interna som externa parter. Besök gärna deras hemsida via länken nedan.

ABF Västerbotten (öppnas i nytt fönster)

Rättighetscentrum i Västerbotten

Är en antidiskrimineringsbyrå som arbetar med att förebygga och motverka diskriminering och främja människors lika rättigheter och möjligheter.

Rättighetscentrum Västerbotten