ILCO Tarm- uro- och stomiförbundet i Västerbotten

ILCOs målgrupp är alla med en sjukdom eller missbildning i urinvägar eller tarmsystem oavsett om de för närvarande är stomi- eller reservoaropererade eller inte. Att vara stomi- eller reservoaropererad innebär att man har en dold funktionsnedsättning, och att man har ett välfungerande bandage är avgörande för att kunna känna sig trygg i vardagen.

ILCO Västerbotten är en ideell länsförening som finns för dig som är stomi- eller reservoaropererad, eller har liknande problem. Föreningen arbetar med att förbättra livsvillkoren för dessa personer bland annat genom intressebevakning, råd- och stödgivning och informationsspridning. Alla stomi- eller reservoaropererade ska erbjudas kontakt och bli informerade om ILCOs verksamhet, både på läns- och distriktsnivå. 

Om du vill veta mer om ILCO Västerbotten eller bli medlem, besök hemsidan: http://www.ilco.nu/det-har-ar-ilco/lansforeningar/vasterbottens-lansforening/.

För att bli medlem klickar du på Bli medlem och fyller i formuläret med dina uppgifter. 

Kontaktuppgifter:

Sonja Boman-Nilsson, Ordförande
Telefon: 090-234 03

E-post: sonjabnilsson@gmail.com

                     


Funkisliv Utan Filter

Funkisliv utan filter

Med podden (webradio) Funkisliv utan filter vill Nätverk unga vuxna inspirera, våga sticka ut och nyansera den ofta stereotypa bilden av personer med funktionsnedsättning.

Funkisliv utan filter

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Nationellt kompetenscentrum anhöriga, Nka, ska samla in och sprida kunskaper och erfarenheter inom anhörigområdet, samt stödja utvecklingsarbete och implementering av kunskaper rörande anhörigas situation.

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Normiologi

Nätverket Unga Vuxna har, genom sin blogg Normiologi, skapat ett nav, en plattform oberoende av tid och rum. En plats där reflektioner och tankar kring normer, mänskliga rättigheter och livets pussel får sväva fritt.

Normiologi (öppnas i nytt fönster)

ABF i Västerbotten

Funktionsrätt Västerbotten utbildnings- och informationsinsatser sker ofta i samverkan med arbetarnas bildningsförbund i Västerbotten. Såväl för interna som externa parter. Besök gärna deras hemsida via länken nedan.

ABF Västerbotten (öppnas i nytt fönster)

Rättighetscentrum i Västerbotten

Är en antidiskrimineringsbyrå som arbetar med att förebygga och motverka diskriminering och främja människors lika rättigheter och möjligheter.

Rättighetscentrum Västerbotten