Mag- och tarmföreningen i Västerbotten

Mag- och tarmföreningen är en ideell organisation för människor med sjukdomar eller andra funktionsstörningar i matsmältningskanalen. Det kan till exempel handla om inflammatoriska tarmsjukdomar, IBS, tarmcancer och refluxsjukdom. Men som medlem är du välkommen oavsett diagnos eller problem.

Föreningen arbetar bland annat med medlemsstöd, information och samhällspåverkan. Syftet är att medverka till att personer med mag- och tarmsjukdomar ska kunna leva ett bra liv och få den hjälp och det stöd som de behöver på grund av sin sjukdom.

Om du vill läsa mer eller bli medlem i Mag- och tarmföreningen i Västerbotten gå in via hemsidan: http://magotarm.se/foreningaravdelningar/vasterbottens-lansforening/.

Klicka på Bli medlem, fyll i formuläret med dina uppgifter och välj den länsförening du vill tillhöra. 

Kontaktuppgifter:

Mag- och tarmföreningen i Västerbottenc/o

ordförande Lars Björnerbäck

Måttgränd 7906 24 Umeå

Telefon: 070-644 00 45

E-post: vasterbotten@magotarm.se


Mag- och tarmföreningens logga

Funkisliv Utan Filter

Funkisliv utan filter

Med podden (webradio) Funkisliv utan filter vill Nätverk unga vuxna inspirera, våga sticka ut och nyansera den ofta stereotypa bilden av personer med funktionsnedsättning.

Funkisliv utan filter

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Nationellt kompetenscentrum anhöriga, Nka, ska samla in och sprida kunskaper och erfarenheter inom anhörigområdet, samt stödja utvecklingsarbete och implementering av kunskaper rörande anhörigas situation.

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Normiologi

Nätverket Unga Vuxna har, genom sin blogg Normiologi, skapat ett nav, en plattform oberoende av tid och rum. En plats där reflektioner och tankar kring normer, mänskliga rättigheter och livets pussel får sväva fritt.

Normiologi (öppnas i nytt fönster)

ABF i Västerbotten

Funktionsrätt Västerbotten utbildnings- och informationsinsatser sker ofta i samverkan med arbetarnas bildningsförbund i Västerbotten. Såväl för interna som externa parter. Besök gärna deras hemsida via länken nedan.

ABF Västerbotten (öppnas i nytt fönster)

Rättighetscentrum i Västerbotten

Är en antidiskrimineringsbyrå som arbetar med att förebygga och motverka diskriminering och främja människors lika rättigheter och möjligheter.

Rättighetscentrum Västerbotten