Neuroförbundet i Västerbotten

Neurologiska sjukdomar är sjukdomar som drabbar centrala, perifera eller autonoma nervsystemet. Neuroförbundet är Sveriges första intresseorganisation specialiserad på neurologi. 

Föreningen arbetar för att förbättra situationen för personer med neurologiska sjukdomar och skador samt deras anhöriga och vill att alla människor ska ha samma rättigheter och möjligheter. Viktiga delar i föreningens arbete är bland annat medlemsstöd, opinionsbildning och att samordna lokalföreningar i verksamheter och frågor som berör hela länet. 

Om du vill läsa mer om Neuroförbundet i Västerbottens län, gå via direktlänken: http://www.neuroforbundet.se/lokalforeningar/vasterbottens-lan/vasterbotten/

Om du vill bli medlem besöker du riksförbundets hemsida: www.neuroforbundet.se. Klicka på Bli medlem du också, följ anvisningarna och fyll i formuläret med dina uppgifter och din länstillhörighet. 

Neuroförbundets logga

Kontaktuppgifter:

Gunilla Janzén
Telefon: 070-267 38 78
E-post: gunilla.janzen@live.se

Funkisliv Utan Filter

Funkisliv utan filter

Med podden (webradio) Funkisliv utan filter vill Nätverk unga vuxna inspirera, våga sticka ut och nyansera den ofta stereotypa bilden av personer med funktionsnedsättning.

Funkisliv utan filter

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Nationellt kompetenscentrum anhöriga, Nka, ska samla in och sprida kunskaper och erfarenheter inom anhörigområdet, samt stödja utvecklingsarbete och implementering av kunskaper rörande anhörigas situation.

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Normiologi

Nätverket Unga Vuxna har, genom sin blogg Normiologi, skapat ett nav, en plattform oberoende av tid och rum. En plats där reflektioner och tankar kring normer, mänskliga rättigheter och livets pussel får sväva fritt.

Normiologi (öppnas i nytt fönster)

ABF i Västerbotten

Funktionsrätt Västerbotten utbildnings- och informationsinsatser sker ofta i samverkan med arbetarnas bildningsförbund i Västerbotten. Såväl för interna som externa parter. Besök gärna deras hemsida via länken nedan.

ABF Västerbotten (öppnas i nytt fönster)

Rättighetscentrum i Västerbotten

Är en antidiskrimineringsbyrå som arbetar med att förebygga och motverka diskriminering och främja människors lika rättigheter och möjligheter.

Rättighetscentrum Västerbotten