Njurföreningen i Västerbotten

Njurarna kan drabbas av en rad olika sjukdomar. De delas in i kirurgiska och medicinska njursjukdomar samt njursten och njurcancer. Njurförbundet bildades 1969 och består idag av 14 regionföreningar som geografiskt täcker in hela Sverige. En av dessa är Njurföreningen i Västerbottens län.

Föreningen företräder personer med någon njursjukdom eller deras anhöriga och arbetar bland annat med att främja och ta tillvara på njursjukas intressen i samhället, sprida information och kunskap om njursjukas problem och tillsammans med andra norrlandsföreningar för ett njurmedicinskt forskningscentrum i Umeå. 

Om du vill läsa mer eller bli medlem i njurföreningen i Västerbotten gå in på: www.nfvb.se. Klicka på Bli medlem och fyll i formuläret med dina uppgifter. 

Njurföreningens logga

Kontaktuppgifter:

Bill Svanborg, Ordförande
Telefon: 073-675 71 87 
E-post: kontakt@nfvb.se

Funkisliv Utan Filter

Funkisliv utan filter

Med podden (webradio) Funkisliv utan filter vill Nätverk unga vuxna inspirera, våga sticka ut och nyansera den ofta stereotypa bilden av personer med funktionsnedsättning.

Funkisliv utan filter

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Nationellt kompetenscentrum anhöriga, Nka, ska samla in och sprida kunskaper och erfarenheter inom anhörigområdet, samt stödja utvecklingsarbete och implementering av kunskaper rörande anhörigas situation.

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Normiologi

Nätverket Unga Vuxna har, genom sin blogg Normiologi, skapat ett nav, en plattform oberoende av tid och rum. En plats där reflektioner och tankar kring normer, mänskliga rättigheter och livets pussel får sväva fritt.

Normiologi (öppnas i nytt fönster)

ABF i Västerbotten

Funktionsrätt Västerbotten utbildnings- och informationsinsatser sker ofta i samverkan med arbetarnas bildningsförbund i Västerbotten. Såväl för interna som externa parter. Besök gärna deras hemsida via länken nedan.

ABF Västerbotten (öppnas i nytt fönster)

Rättighetscentrum i Västerbotten

Är en antidiskrimineringsbyrå som arbetar med att förebygga och motverka diskriminering och främja människors lika rättigheter och möjligheter.

Rättighetscentrum Västerbotten