Parkinson Västerbotten

Omkring 22 000 människor i Sverige har diagnosen Parkinson. Parkinsons sjukdom är en progressiv neurologisk sjukdom som anses vara en av de vanligaste neurologiska åkommorna. Sjukdomen är mest känd genom de tre huvudsymtomen: skakningar, stelhet och långsamma rörelser.

Föreningen Parkinson i Västerbotten verkar för att personer med Parkinson och deras anhöriga ska få leva ett gott liv. Bland annat genom intressebevakning, informationsspridning och råd- och stödgivning.

Parkinsonföreningens logga

Om du vill läsa mer om Parkinson Västerbotten besök deras hemsida: www.pnord.org. Där kan du också bli medlem genom att klicka på länken Klicka här för att bli medlem, och fylla i formuläret med dina uppgifter. 

Kontaktuppgifter:

Bengt-Erik Johansson, Ordförande 
Telefon: 072-234 47 70 
E-post: bengterik.johansson@gmail.com 

Funkisliv Utan Filter

Funkisliv utan filter

Med podden (webradio) Funkisliv utan filter vill Nätverk unga vuxna inspirera, våga sticka ut och nyansera den ofta stereotypa bilden av personer med funktionsnedsättning.

Funkisliv utan filter

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Nationellt kompetenscentrum anhöriga, Nka, ska samla in och sprida kunskaper och erfarenheter inom anhörigområdet, samt stödja utvecklingsarbete och implementering av kunskaper rörande anhörigas situation.

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Normiologi

Nätverket Unga Vuxna har, genom sin blogg Normiologi, skapat ett nav, en plattform oberoende av tid och rum. En plats där reflektioner och tankar kring normer, mänskliga rättigheter och livets pussel får sväva fritt.

Normiologi (öppnas i nytt fönster)

ABF i Västerbotten

Funktionsrätt Västerbotten utbildnings- och informationsinsatser sker ofta i samverkan med arbetarnas bildningsförbund i Västerbotten. Såväl för interna som externa parter. Besök gärna deras hemsida via länken nedan.

ABF Västerbotten (öppnas i nytt fönster)

Rättighetscentrum i Västerbotten

Är en antidiskrimineringsbyrå som arbetar med att förebygga och motverka diskriminering och främja människors lika rättigheter och möjligheter.

Rättighetscentrum Västerbotten