Reumatikerförbundet i Västerbotten

De reumatiska sjukdomarna är många. Omkring 80 olika diagnoser och ännu fler sjukdomstillstånd ryms nämligen under samlingsnamnet reumatism. Sjukdomarna har stora likheter med varandra, men också stora skillnader. I huvudsak angrips kroppens leder, muskler och skelett men även kärl och livsviktiga organ kan drabbas.

Reumatikerdistriktet i Västerbottens övergripande önskan är att tillvaron och vården för reumatiker ska vara så bra som möjligt. Därför arbetar föreningen bland annat för att påverka samhällets attityd, med utbildningsinsatser och med att bevaka sjukvårdsfrågor i Västerbottens län. Föreningen fungerar också som stödverksamhet där den som behöver det får stöd och hjälp.

Om du vill läsa mer om Reumatikerdistriktet i Västerbotten eller bli medlem, besök hemidan: https://vasterbotten.reumatikerforbundet.org/

För att bli medlem klickar du dig vidare via länken Bli medlem och fyller i formuläret med dina uppgifter. 

Reumatikerföreningens logga

Kontaktuppgifter:

Ritha Lundström, Ordförande
Telefon: 0910-72 21 88
Mobil: 070-360 36 09
E-post: rithanorrland@hotmail.com

Funkisliv Utan Filter

Funkisliv utan filter

Med podden (webradio) Funkisliv utan filter vill Nätverk unga vuxna inspirera, våga sticka ut och nyansera den ofta stereotypa bilden av personer med funktionsnedsättning.

Funkisliv utan filter

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Nationellt kompetenscentrum anhöriga, Nka, ska samla in och sprida kunskaper och erfarenheter inom anhörigområdet, samt stödja utvecklingsarbete och implementering av kunskaper rörande anhörigas situation.

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Normiologi

Nätverket Unga Vuxna har, genom sin blogg Normiologi, skapat ett nav, en plattform oberoende av tid och rum. En plats där reflektioner och tankar kring normer, mänskliga rättigheter och livets pussel får sväva fritt.

Normiologi (öppnas i nytt fönster)

ABF i Västerbotten

Funktionsrätt Västerbotten utbildnings- och informationsinsatser sker ofta i samverkan med arbetarnas bildningsförbund i Västerbotten. Såväl för interna som externa parter. Besök gärna deras hemsida via länken nedan.

ABF Västerbotten (öppnas i nytt fönster)

Rättighetscentrum i Västerbotten

Är en antidiskrimineringsbyrå som arbetar med att förebygga och motverka diskriminering och främja människors lika rättigheter och möjligheter.

Rättighetscentrum Västerbotten