Västerbottens läns afasiförening

Afasi är en språkstörning efter en hjärnskada som vanligtvis orsakas av blodpropp eller blödning. I Västerbottens län drabbas cirka 150 personer om året av afasi.

Afasiföreningen företräder personer med afasi samt närstående och finns bland annat för att stödja människor och öka möjligheten till språkrehabilitering. Föreningen arbetar dessutom intressepolitiskt för att påverka samhället vi lever i. Det övergripande målet är att personer med afasi ska kunna delta i samhället på lika villkor som alla andra.

Om du vill veta mer om Västerbottens läns Afasiförening besök deras hemsida: www.afasi.ac.se

Kontakta ordförande för mer information om hur du blir medlem.


Afasiföreningens loggaKontaktuppgifter:

Hildur Lindqvist, Ordförande
Telefon: 070-640 82 68
E-post: 

Funkisliv Utan Filter

Funkisliv utan filter

Med podden (webradio) Funkisliv utan filter vill Nätverk unga vuxna inspirera, våga sticka ut och nyansera den ofta stereotypa bilden av personer med funktionsnedsättning.

Funkisliv utan filter

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Nationellt kompetenscentrum anhöriga, Nka, ska samla in och sprida kunskaper och erfarenheter inom anhörigområdet, samt stödja utvecklingsarbete och implementering av kunskaper rörande anhörigas situation.

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Normiologi

Nätverket Unga Vuxna har, genom sin blogg Normiologi, skapat ett nav, en plattform oberoende av tid och rum. En plats där reflektioner och tankar kring normer, mänskliga rättigheter och livets pussel får sväva fritt.

Normiologi (öppnas i nytt fönster)

ABF i Västerbotten

Funktionsrätt Västerbotten utbildnings- och informationsinsatser sker ofta i samverkan med arbetarnas bildningsförbund i Västerbotten. Såväl för interna som externa parter. Besök gärna deras hemsida via länken nedan.

ABF Västerbotten (öppnas i nytt fönster)

Rättighetscentrum i Västerbotten

Är en antidiskrimineringsbyrå som arbetar med att förebygga och motverka diskriminering och främja människors lika rättigheter och möjligheter.

Rättighetscentrum Västerbotten