Debatt med riksdagspartierna 2015

Varje år anordnar HSO Västerbotten en debatt med riksdagspartierna. I år går debatten av stapeln den 9 februari klockan 18.00 – 20.00. På den här sidan hittar du all information som rör debatten. 

Vilka områden kommer att debatteras?

Utgångspunkt för debatten är mänskliga rättigheter kopplat till funktionshinder och funktionsnedsättning. Riksdagspartierna kommer att debattera ämnen som rör lagstiftning, hälsa och sjukvård, socialförsäkring och tryggetssystem samt stadsbidrag till funktionshinderrörelsen. Läs mer om de områden som debatten kommer att handla om (pdf, öppnas i nytt fönster).  

Se debatten via webben 

Funkisliv Utan Filter

Funkisliv utan filter

Med podden (webradio) Funkisliv utan filter vill Nätverk unga vuxna inspirera, våga sticka ut och nyansera den ofta stereotypa bilden av personer med funktionsnedsättning.

Funkisliv utan filter

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Nationellt kompetenscentrum anhöriga, Nka, ska samla in och sprida kunskaper och erfarenheter inom anhörigområdet, samt stödja utvecklingsarbete och implementering av kunskaper rörande anhörigas situation.

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Normiologi

Nätverket Unga Vuxna har, genom sin blogg Normiologi, skapat ett nav, en plattform oberoende av tid och rum. En plats där reflektioner och tankar kring normer, mänskliga rättigheter och livets pussel får sväva fritt.

Normiologi (öppnas i nytt fönster)

ABF i Västerbotten

Funktionsrätt Västerbotten utbildnings- och informationsinsatser sker ofta i samverkan med arbetarnas bildningsförbund i Västerbotten. Såväl för interna som externa parter. Besök gärna deras hemsida via länken nedan.

ABF Västerbotten (öppnas i nytt fönster)

Rättighetscentrum i Västerbotten

Är en antidiskrimineringsbyrå som arbetar med att förebygga och motverka diskriminering och främja människors lika rättigheter och möjligheter.

Rättighetscentrum Västerbotten