Assistans är frihet - Rädda LSS! Nationell digital manifestation

Tid 2020-05-23 klockan 10:00 - 20:00
Plats Facebook
Ansvarig Föreningen för Rörelsehindrade Barn och Ungdomar Umeå (RBU Umeå)
Lördag 23 maj 10.00-20.00  anordnar Föreningen för Rörelsehindrade Barn och Ungdomar Umeå (RBU Umeå) Assistans är frihet - Rädda LSS!
 En nationell digital manifestation.
#LSS23maj #AssistansÄrFrihet #RäddaLSS

Var: På Facebook, i hela Sverige, var du än är.   
Hur: Genom att lägga upp en bild eller ett videoklipp med hashtagen #LSS23maj, #AssistansÄrFrihet och #RäddaLSS i Facebook-evenemanget.
Kontakt: Emma Fossmo, Ordförande RBU Umeå. Tel: 076-818 33 93

Trots den rådande situationen kring Covid-19 slutar inte kampen om LSS - Lagen om Stöd och Service till vissa funktionshindrade. Vi vet att många av våra medlemmar tillhör riskgrupper och tvingas isolera sig för sin egen hälsa och säkerhet. Oavsett om det råder en pandemi eller inte är detta tyvärr vardagen för de individer som har förlorat sina LSS-insatser eller som är på väg att göra det. Detta är de förödande konsekvenser som blir när man väljer att genomföra en nedmontering av världens viktigaste lag - LSS. Vår kamp för LSS är viktigare än någonsin och därför ställer vi inte in utan vi ställer om. Vi väljer att genomföra en nationell digital manifestation på Facebook lördag den 23 maj 2020.

Så här i Coronatider kanske du inte kan gå och handla eller träffa dina vänner när du vill. Du kanske har någon du älskar som är mycket sjuk eller har barn som måste stanna hemma från förskolan mycket. Det här är vanlig vardag för många av våra medlemmar. Vi vill att alla ska ha rätt att få leva ett glädjerikt liv samt få den hjälp man behöver när man behöver den.

Nu vill vi visa samhället hur många vi är som tycker att det här är en viktig fråga och visa politikerna hur många vi faktiskt är som vill att LSS ska återupprättas och ge hjälp och stöd till de som behöver.

Lördag den 23 maj vill vi att ni lägger upp en bild eller ett videoklipp på något eller någon du tycker om med hashtagen #LSS23maj, #AssistansÄrFrihet och #RäddaLSS. Om du vill kan du skriva eller säga några ord om varför LSS är viktig för dig, varför du tycker att alla har lika rättigheter till ett värdigt liv eller en hälsning till våra politiker. Tillsammans är vi starka och tillsammans kan vi visa våra politiker att vi är många som står enade! Tillsammans kan vi visa hur viktig denna lag är för dig och våra nära och kära.
__________________________________________
Vill du stötta oss i vår kamp om att rädda LSS? Bli stöd- eller huvudmedlem i RBU genom att besöka RBU:s hemsida www.rbu.se och bli medlem. Ditt stöd behövs!
Funkisliv Utan Filter

Funkisliv utan filter

Med podden (webradio) Funkisliv utan filter vill Nätverk unga vuxna inspirera, våga sticka ut och nyansera den ofta stereotypa bilden av personer med funktionsnedsättning.

Funkisliv utan filter

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Nationellt kompetenscentrum anhöriga, Nka, ska samla in och sprida kunskaper och erfarenheter inom anhörigområdet, samt stödja utvecklingsarbete och implementering av kunskaper rörande anhörigas situation.

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Normiologi

Nätverket Unga Vuxna har, genom sin blogg Normiologi, skapat ett nav, en plattform oberoende av tid och rum. En plats där reflektioner och tankar kring normer, mänskliga rättigheter och livets pussel får sväva fritt.

Normiologi (öppnas i nytt fönster)

ABF i Västerbotten

Funktionsrätt Västerbotten utbildnings- och informationsinsatser sker ofta i samverkan med arbetarnas bildningsförbund i Västerbotten. Såväl för interna som externa parter. Besök gärna deras hemsida via länken nedan.

ABF Västerbotten (öppnas i nytt fönster)

Rättighetscentrum i Västerbotten

Är en antidiskrimineringsbyrå som arbetar med att förebygga och motverka diskriminering och främja människors lika rättigheter och möjligheter.

Rättighetscentrum Västerbotten