Har du känsel där nere? - Ett samtal om funktionalitet och sexualitet, STREAM

Tid 2020-09-25 klockan 19:00 - 20:30
Plats Stream
Ansvarig Umepride tillsammans med Funktionsrätt Västerbotten
Umepride presenterar ett samtal mellan Camilla Björnehall, kommunikatör på Funktionsrätt Västerbotten och Frida Myrsten om att vara funkis i relation till intimitet.

VI är så stolta och glada att presentera det här samtalet tillsammans med Umepride. Samtal om sexualitet och funktionalitet får/tar sällan plats i strålkastarljuset.
 Vi vill att det här samtalet ska ta sig vidare ut i vardagen till de som på olika sätt möter och ger stöd till personer med normbrytande funktionalitet.

 Det är så lätt att glömma bort att den normbrytande funktionaliteten bara är en del av personen. I första hand är den sig själv i livets olika skeenden och förväntar sig att kunna leva det liv en själv vill leva utifrån sina förutsättningar. Personerna går inte runt hela tiden och tänker just ja jag har en normbrytande funktionalitet men samhället påminner en hela tiden i vardagen om att vi är i behov av stöd , kostar pengar och ska nöja oss med det vi får.

Samtalet kommer att streamas på Umeprides Facebooksida och på Umeprides Youtube-kanal. Följ gärna Umepride på Facebook för uppdaterad information.

Funkisliv Utan Filter

Funkisliv utan filter

Med podden (webradio) Funkisliv utan filter vill Nätverk unga vuxna inspirera, våga sticka ut och nyansera den ofta stereotypa bilden av personer med funktionsnedsättning.

Funkisliv utan filter

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Nationellt kompetenscentrum anhöriga, Nka, ska samla in och sprida kunskaper och erfarenheter inom anhörigområdet, samt stödja utvecklingsarbete och implementering av kunskaper rörande anhörigas situation.

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Normiologi

Nätverket Unga Vuxna har, genom sin blogg Normiologi, skapat ett nav, en plattform oberoende av tid och rum. En plats där reflektioner och tankar kring normer, mänskliga rättigheter och livets pussel får sväva fritt.

Normiologi (öppnas i nytt fönster)

ABF i Västerbotten

Funktionsrätt Västerbotten utbildnings- och informationsinsatser sker ofta i samverkan med arbetarnas bildningsförbund i Västerbotten. Såväl för interna som externa parter. Besök gärna deras hemsida via länken nedan.

ABF Västerbotten (öppnas i nytt fönster)

Rättighetscentrum i Västerbotten

Är en antidiskrimineringsbyrå som arbetar med att förebygga och motverka diskriminering och främja människors lika rättigheter och möjligheter.

Rättighetscentrum Västerbotten