Norrlandsoperan presenterar föreställningen ”The Way You Look (at me)Tonight”

Tid 2019-05-08 klockan 19:00 - 21:00
Plats Norrlandsoperan
Ansvarig Norrlandsoperan

Onsdag den 8 maj klockan 19.00 presenterar Norrlandsoperan föreställningen ”The Way You Look (at me)Tonight”  av och med Claire Cunningham, en brittisk dansare och koreograf som jobbar med ett integrerat danskompani. Claire använder själv kryckor och dansar också med kryckor. 

Föreställningen är utvecklad i samarbete mellan författaren och beteendevetaren Dr. Alva Noë, dansaren och koreografen Claire Cunningham och Jess Curtis, artist och koreograf. Publiken får genom nyskriven musik, performance och videoprojektioner ta del av en dansad, berättad och sjungen föreställning, som ställer viktiga frågor om våra vanor och om hur vi ser på och uppfattar varandra runt om i världen.

Den 8 maj inleds ”The Way You Look (at me)Tonight” med en ”touch tour” för dig som vill  känna på scenografin och rummet innan föreställningen. Det finns även möjlighet till syntolkning som kompaniet har med sig (på engelska). Självklart går det att boka teckentolk via Regionen som vanligt för föreställningen.
För mer information om föreställningen  klicka på den här länken https://norrlandsoperan.se/forestallning/way-look-tonight/

För mer information om Claire Cunningham, brittisk dansare och koreograf som jobbar med ett integrerat danskompani. Klicka på den här länken http://www.clairecunningham.co.uk/

Hör gärna av dig till Norrlandsoperan i förväg om du är i behov av syntolkning.Föreställningen visas i Black Box.

Funkisliv Utan Filter

Funkisliv utan filter

Med podden (webradio) Funkisliv utan filter vill Nätverk unga vuxna inspirera, våga sticka ut och nyansera den ofta stereotypa bilden av personer med funktionsnedsättning.

Funkisliv utan filter

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Nationellt kompetenscentrum anhöriga, Nka, ska samla in och sprida kunskaper och erfarenheter inom anhörigområdet, samt stödja utvecklingsarbete och implementering av kunskaper rörande anhörigas situation.

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Normiologi

Nätverket Unga Vuxna har, genom sin blogg Normiologi, skapat ett nav, en plattform oberoende av tid och rum. En plats där reflektioner och tankar kring normer, mänskliga rättigheter och livets pussel får sväva fritt.

Normiologi (öppnas i nytt fönster)

ABF i Västerbotten

Funktionsrätt Västerbotten utbildnings- och informationsinsatser sker ofta i samverkan med arbetarnas bildningsförbund i Västerbotten. Såväl för interna som externa parter. Besök gärna deras hemsida via länken nedan.

ABF Västerbotten (öppnas i nytt fönster)

Rättighetscentrum i Västerbotten

Är en antidiskrimineringsbyrå som arbetar med att förebygga och motverka diskriminering och främja människors lika rättigheter och möjligheter.

Rättighetscentrum Västerbotten