Ordförande möte special

Tid 2020-02-22 klockan 09:30 - 18:00
Plats Funktionsrätt Västerbotten Mariehemsvägen 7N i Umeå
Ansvarig Martin Vikgren

Välkommen till Funktionsrätt Västerbottens något speciella ordförandemöte

Denna gång träffas vi en hel dag och avslutar med en gemensam middag på kvällen. Funktionsrätt Västerbotten står för samtliga omkostnader i samband med mötet. Vi håller till på Mariehemsvägen 7N i Umeå i Funktionsrätt Västerbottens lokaler och avslutar i centrum på restaurang Orangeriet Boule och Bar.Agenda

Program

09.30–10.00 Välkomstfika samt presentation av dagen och kvällens aktiviteter10.00–10.30 Hur är läget? – Genomgång av sammanställning av enkätsvaren.

10.30-12.00 Dialog om framtida utmaningar och problemlösning i mindre grupper

12.00–13.00 Lunch – Restaurang Maria på Mariehems centrum.

13.15-15.30 Framgångsrika organisationer i förändring – Ulf Hedestig från Umeå universitet arbetar vid institutionen för informatik med organisationsförändringar och verksamhetsanalys. Ulf berättar om utmaningar och möjligheter och leder ett seminariepass tillsammans med oss.

15.30-16.00 Fika och sammanfattning

18.00 Middag på Orangeriet Boule och Bar – Vi börjar kvällen med mat och dryck på Orangeriet och har sedan tillgång till boulebanor, pilkastning, sällskapsspel, etc!

Anmälan
Varje medlemsförening får anmäla en person. Mötet heter ordförandemöte men innebär inte att det måste vara just ordförande som deltar. Ni medlemsföreningar och ägare i Funktionsrätt Västerbotten väljer själva vem från er föreningar som deltar. Ni anmäler er genom att skicka namn och kontaktuppgifter till mig. Meddela gärna om det är någon specialkost och annan information som kan vara av vikt vid mötet. 
För kännedom har inte Funktionsrätt Västerbotten rätt att anlita tolk vid möten och måste därför be dig som behöver tolk att göra det själv. Funktionsrätt Västerbotten står för reseersättning och eventuella boendekostnader denna dag och kväll.

Funkisliv Utan Filter

Funkisliv utan filter

Med podden (webradio) Funkisliv utan filter vill Nätverk unga vuxna inspirera, våga sticka ut och nyansera den ofta stereotypa bilden av personer med funktionsnedsättning.

Funkisliv utan filter

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Nationellt kompetenscentrum anhöriga, Nka, ska samla in och sprida kunskaper och erfarenheter inom anhörigområdet, samt stödja utvecklingsarbete och implementering av kunskaper rörande anhörigas situation.

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Normiologi

Nätverket Unga Vuxna har, genom sin blogg Normiologi, skapat ett nav, en plattform oberoende av tid och rum. En plats där reflektioner och tankar kring normer, mänskliga rättigheter och livets pussel får sväva fritt.

Normiologi (öppnas i nytt fönster)

ABF i Västerbotten

Funktionsrätt Västerbotten utbildnings- och informationsinsatser sker ofta i samverkan med arbetarnas bildningsförbund i Västerbotten. Såväl för interna som externa parter. Besök gärna deras hemsida via länken nedan.

ABF Västerbotten (öppnas i nytt fönster)

Rättighetscentrum i Västerbotten

Är en antidiskrimineringsbyrå som arbetar med att förebygga och motverka diskriminering och främja människors lika rättigheter och möjligheter.

Rättighetscentrum Västerbotten