Rätt stöd till arbete, konferens i Lycksele

Tid 2014-03-20 klockan 09:30 - 16:00
Plats Korpberget 1, Hotell Lappland, Lokal myskoxen
Ansvarig Fredrik Lindgren

Välkommen till en inspirerande dag om jakten på jobb och rätt kompetens!

Vilka är vinsterna med att anställa människor med funktionsnedsättningar och vilket stöd kan arbetsgivarna få? Möt arbetsgivare som tänker utanför ramarna och tjänstemän som vet vilket stöd som behövs. Träffa människor med funktionsnedsättningar som trivs på sina jobb. Bidra själv med egna erfarenheter, mingla, luncha och knyt kontakter!

Förmiddagen har fokus på rekrytering och eftermiddagen på effektivt stöd och resurssamordning. Konferensen riktar sig till arbetsgivare, kommunala handläggare och andra som jobbar med stöd till arbete, arbetssökande, funktionshinderföreningar, fackförbund, politiker och journalister.
Myndigheter, organisationer, företag och kommunala arbetsmarknadsenheter ställer ut under konferensen och svarar på dina frågor.

Plats

Konferensen äger rum på Korpberget 1, Hotell Lappland Lycksele. Lokal: Myskoxen.

Anmälan

Anmälan sker via anmälningsformulär på denna länk
http://www.hso.se/vi-ar-handikappforbunden/Anmalan/Ratt-stod-till-arbete-i-Lycksele-20-mars/

Kostnad

Konferensen är kostnadsfri.

Platser

Antalet platser är begränsat till cirka 100 deltagare.

Tänk på!

Tänk på alla som är överkänsliga – avstå från att använda parfym och rakvatten, samt ha din mobiltelefon avstängd under konferensen.

Frågor

Frågor kring konferensen besvaras av Fredrik Lindgren på telefon 070-221 08 85 eller e-post fredrik.lindgren@hso.se

Funkisliv Utan Filter

Funkisliv utan filter

Med podden (webradio) Funkisliv utan filter vill Nätverk unga vuxna inspirera, våga sticka ut och nyansera den ofta stereotypa bilden av personer med funktionsnedsättning.

Funkisliv utan filter

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Nationellt kompetenscentrum anhöriga, Nka, ska samla in och sprida kunskaper och erfarenheter inom anhörigområdet, samt stödja utvecklingsarbete och implementering av kunskaper rörande anhörigas situation.

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Normiologi

Nätverket Unga Vuxna har, genom sin blogg Normiologi, skapat ett nav, en plattform oberoende av tid och rum. En plats där reflektioner och tankar kring normer, mänskliga rättigheter och livets pussel får sväva fritt.

Normiologi (öppnas i nytt fönster)

ABF i Västerbotten

Funktionsrätt Västerbotten utbildnings- och informationsinsatser sker ofta i samverkan med arbetarnas bildningsförbund i Västerbotten. Såväl för interna som externa parter. Besök gärna deras hemsida via länken nedan.

ABF Västerbotten (öppnas i nytt fönster)

Rättighetscentrum i Västerbotten

Är en antidiskrimineringsbyrå som arbetar med att förebygga och motverka diskriminering och främja människors lika rättigheter och möjligheter.

Rättighetscentrum Västerbotten