Riva hinder, en temadag om våld i nära relationer

Tid 2018-10-11 klockan 13:00 - 2018-10-13 16:00
Plats Umeå Folkets hus, studion
Ansvarig Västerbottens läns landsting, Länsstyrelsen i Västerbotten, Kvinno och tjejjouren i Umeå, Umeå kommun, Funktionsrätt Västerbotten och Region Västerbotten.

Välkommen till Riva hinder, en temadag om våld i nära relationer som arrangerasför tredje året i rad, och som vänder sig till dig som i ditt yrkesarbete eller i ideelltarbete möter personer med funktionsnedsättning. Årets tema är mänskliga rättigheter.Riva hinder äger rum i Umeå men sänds också via webben.

13.00 Inledning
13.15 Mänskliga rättigheter – en självklarhet i teorinmen hur går det i praktikenCamilla Björnehall, kommunikatör, och Sophie Karlsson,styrelseledamot, Funktionsrätt Västerbotten
13.45 Hedersrelaterat förtryck och våld – hur drabbaspersoner med intellektuell funktionsnedsättningSerine Gunnarsson, projektsamordnare, TRIS – Tjejersrätt i samhället
14.30 Fika
14.45 forts. Hedersrelaterat förtryck och våld
15.30 Möjligheter och utmaningar i arbetet för entillgänglig kvinno- och tjejjourKvinno- och tjejjouren i Umeå
15.50 Avslutning

För anmälan och frågor se inbjudan till höger, under releterad informationeller klicka på länken här http://www.umea.se/rivahinder 
Anmäl dig senast den 2 oktober 17.00Dagen är kostnadsfri

Funkisliv Utan Filter

Funkisliv utan filter

Med podden (webradio) Funkisliv utan filter vill Nätverk unga vuxna inspirera, våga sticka ut och nyansera den ofta stereotypa bilden av personer med funktionsnedsättning.

Funkisliv utan filter

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Nationellt kompetenscentrum anhöriga, Nka, ska samla in och sprida kunskaper och erfarenheter inom anhörigområdet, samt stödja utvecklingsarbete och implementering av kunskaper rörande anhörigas situation.

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Normiologi

Nätverket Unga Vuxna har, genom sin blogg Normiologi, skapat ett nav, en plattform oberoende av tid och rum. En plats där reflektioner och tankar kring normer, mänskliga rättigheter och livets pussel får sväva fritt.

Normiologi (öppnas i nytt fönster)

ABF i Västerbotten

Funktionsrätt Västerbotten utbildnings- och informationsinsatser sker ofta i samverkan med arbetarnas bildningsförbund i Västerbotten. Såväl för interna som externa parter. Besök gärna deras hemsida via länken nedan.

ABF Västerbotten (öppnas i nytt fönster)

Rättighetscentrum i Västerbotten

Är en antidiskrimineringsbyrå som arbetar med att förebygga och motverka diskriminering och främja människors lika rättigheter och möjligheter.

Rättighetscentrum Västerbotten