Seminarium: En nordisk rättighetskultur?

Tid 2014-11-14 klockan 16:30 - 17:30
Plats Rist, Folkets hus, Umeå
Ansvarig HSO Västerbotten, HSO Umeå och ABF Västerbotten

Den 13-15 november går Mänskliga Rättighetsdagarna av stapeln i Folkets hus, Umeå. Folkets hus kommer fyllas av seminarier, workshops, föreläsningar och mycket mer. Årets tema är rätten till kultur och går under namnet: Röster för rättigheter.

HSO Västerbotten, HSO Umeå och ABF Västerbotten arrangerar ett föreläsningsseminarium tillsammans med Andreas Pettersson, forskare och jurist vid Umeå universitet. I föreläsningen diskuterar Andreas villkoren för att förverkliga mänskliga rättigheter för människor med funktionshinder i de nordiska välfärdsstaterna. 

Hur ser den nordiska rättighetskulturen ut när det gäller funktionshinder? Hur formar tilltron till den goda staten rättighetskulturen och vad får det i sin tur för betydelse för människor med funktionshinder?

Vill du veta mer?

För att köpa en biljett eller för information om biljettpriser och program, besök Mänskliga Rättighetsdagarnas webbplats: www.mrdagarna.nu (öppnas i nytt fönster). 

Eller kontakta:

Anna Norman
Informationssekreterare, HSO Västerbotten
090 - 70 66 02
anna.norman@ac.hso.se

Funkisliv Utan Filter

Funkisliv utan filter

Med podden (webradio) Funkisliv utan filter vill Nätverk unga vuxna inspirera, våga sticka ut och nyansera den ofta stereotypa bilden av personer med funktionsnedsättning.

Funkisliv utan filter

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Nationellt kompetenscentrum anhöriga, Nka, ska samla in och sprida kunskaper och erfarenheter inom anhörigområdet, samt stödja utvecklingsarbete och implementering av kunskaper rörande anhörigas situation.

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Normiologi

Nätverket Unga Vuxna har, genom sin blogg Normiologi, skapat ett nav, en plattform oberoende av tid och rum. En plats där reflektioner och tankar kring normer, mänskliga rättigheter och livets pussel får sväva fritt.

Normiologi (öppnas i nytt fönster)

ABF i Västerbotten

Funktionsrätt Västerbotten utbildnings- och informationsinsatser sker ofta i samverkan med arbetarnas bildningsförbund i Västerbotten. Såväl för interna som externa parter. Besök gärna deras hemsida via länken nedan.

ABF Västerbotten (öppnas i nytt fönster)

Rättighetscentrum i Västerbotten

Är en antidiskrimineringsbyrå som arbetar med att förebygga och motverka diskriminering och främja människors lika rättigheter och möjligheter.

Rättighetscentrum Västerbotten