Umeå Europeiska Filmfestival och Umeå centrum för funktionshinderforskning bjuder in till samtal och filmvisning onsdag 27 november i Fika på Väven.

Tid 2019-11-27 klockan 17:00 - 20:00
Plats i Fika på Väven Umeå
Ansvarig Umeå Europeiska Filmfestival och Umeå centrum för funktionshinderforskning bjuder in till samtal och filmvisning onsdag 27 november

17.00 Panelsamtal där film och funktionalitet ur ett forskningsperspektivdiskuteras.Deltagare Cathrine J. Kudlick och Josefine Wälivaara.18.15 Filmvisning med introduktion Aerobics -A love storyOm filmen;En berättelse som skildrar två korsande livsöden och deras gemensammakamp mot en inte alltid så förlåtande värld. Maria har enintellektuell funktionsnedsättning och bor med sin överbeskyddandesyster Helen. En dag träffar Maria den deprimerade TV-producentenJanne och de inleder en kärlekshistoria i hemlighet. Det härär en film om kärleken och rätten att få älska någon.

Se releterad information

Funkisliv Utan Filter

Funkisliv utan filter

Med podden (webradio) Funkisliv utan filter vill Nätverk unga vuxna inspirera, våga sticka ut och nyansera den ofta stereotypa bilden av personer med funktionsnedsättning.

Funkisliv utan filter

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Nationellt kompetenscentrum anhöriga, Nka, ska samla in och sprida kunskaper och erfarenheter inom anhörigområdet, samt stödja utvecklingsarbete och implementering av kunskaper rörande anhörigas situation.

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Normiologi

Nätverket Unga Vuxna har, genom sin blogg Normiologi, skapat ett nav, en plattform oberoende av tid och rum. En plats där reflektioner och tankar kring normer, mänskliga rättigheter och livets pussel får sväva fritt.

Normiologi (öppnas i nytt fönster)

ABF i Västerbotten

Funktionsrätt Västerbotten utbildnings- och informationsinsatser sker ofta i samverkan med arbetarnas bildningsförbund i Västerbotten. Såväl för interna som externa parter. Besök gärna deras hemsida via länken nedan.

ABF Västerbotten (öppnas i nytt fönster)

Rättighetscentrum i Västerbotten

Är en antidiskrimineringsbyrå som arbetar med att förebygga och motverka diskriminering och främja människors lika rättigheter och möjligheter.

Rättighetscentrum Västerbotten