Vill du starta eget? Fast på ett enklare sätt?

Tid 2014-06-16 klockan 18:30 - 20:00
Plats Renmarkstorget 5 D 1tr, Umeå
Ansvarig Convoy

Måndag 16 juni kl. 18.30 informerar egenanställningsföretaget Convoy om företagande, om egenanställning och om ett projekt som ger fler möjlighet att förverkliga sin dröm om att starta eget – på ett enklare sätt.

Träffen arrangeras av Convoy i samverkan med HSO Västerbotten.
Företagande är ungefär hälften så vanligt bland personer med funktionsnedsättning som bland andra grupper i samhället. Detta är inte rimligt. Det finns massor av människor som har idéer om att få göra något eget – för att tjäna pengar, för att uppfylla en dröm om att driva något eget eller bara för att det skulle vara roligt.

Vi vet att många upplever hinder för att starta något eget – hinder i olika form. Convoy har diskuterat en projektidé med HSO Västerbotten. En projektidé som vill bidra till att öka entreprenörskapet och företagandet bland människor genom att skapa en användarvänlig tjänst och undanröja hinder.

Är du en av de som funderat på att starta något eget, så vill vi bjuda in dig till vår informationsträff för att du både ska få veta mer om egenanställning som ett sätt att starta eget på ett enklare sätt och för att ge dig chansen att påverka hur vi utformar vår projektansökan för det tänkta projektet. Vi vill skap ett projekt som gör skillnad!

Maila eller ring in din anmälan till träffen senast 8 juni till:

Tomas Åberg, Convoy
Mail: kontakt@convoynorr.se  
Telefon: 070-553 81 96

Välkomna!

Funkisliv Utan Filter

Funkisliv utan filter

Med podden (webradio) Funkisliv utan filter vill Nätverk unga vuxna inspirera, våga sticka ut och nyansera den ofta stereotypa bilden av personer med funktionsnedsättning.

Funkisliv utan filter

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Nationellt kompetenscentrum anhöriga, Nka, ska samla in och sprida kunskaper och erfarenheter inom anhörigområdet, samt stödja utvecklingsarbete och implementering av kunskaper rörande anhörigas situation.

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Normiologi

Nätverket Unga Vuxna har, genom sin blogg Normiologi, skapat ett nav, en plattform oberoende av tid och rum. En plats där reflektioner och tankar kring normer, mänskliga rättigheter och livets pussel får sväva fritt.

Normiologi (öppnas i nytt fönster)

ABF i Västerbotten

Funktionsrätt Västerbotten utbildnings- och informationsinsatser sker ofta i samverkan med arbetarnas bildningsförbund i Västerbotten. Såväl för interna som externa parter. Besök gärna deras hemsida via länken nedan.

ABF Västerbotten (öppnas i nytt fönster)

Rättighetscentrum i Västerbotten

Är en antidiskrimineringsbyrå som arbetar med att förebygga och motverka diskriminering och främja människors lika rättigheter och möjligheter.

Rättighetscentrum Västerbotten