Lunchföreläsningar

Vi på Funktionsrätt Västerbotten arrangerar tillsammans med centrum för funktionshinderforskning vid Umeå universitet, ABF och Umeå kommun lunchföreläsningar i Linnéan på Storgatan 76 i Umeå.

Det är en unik föreläsningsserie där forskare från Umeå universitet bjuds in för att föreläsa om funktionshinder- och funktionsnedsättningsforskning.

Föreläsningen startar klockan 12.00. 
Lunch går att köpa 11.30–11.55.Lunch måste beställas, vill du veta mera eller beställa lunch Mejla camilla.bjornehall@ac.hso.se

Nästa föreläsning

12 juni Jobb och giftemål bland funktionsnedsatta individer i 1800-talets Sverige

Helena Haage, doktor i historia, Institutionen för idé- och samhällsstudier, Umeå universitet
Lotta Vikström, professor i historia, Institutionen för idé- och samhällsstudier, Umeå universitet

Vad innebar ett liv med funktionsnedsättningar i unga år i 1800-talets Sverige? Fanns det jobb att få och någon att dela livet och bilda familj med? Jo, det fanns det, kan Helena Haage och Lotta Vikström konstatera. Vilka arbeten och vem man gifte med sig berättar de mer om efter att ha undersökt funktionsnedsatta personers levnadsbanor i gamla kyrkböcker över Sundsvallsområdet.

Under relaterad information kommer du att hitta programmet för vårens föreläsningar

Följ föreläsningen på webben

Den som inte kan se föreläsningen på plats kan följa den här på webben. I samarbete med ABF och Aros kommer vi att webbsända alla lunchföreläsningar. 

Om du följer webbsändningen på nätet ställ gärna frågor genom att skicka sms till nr 070-249 95 18

Föreläsningen börjar kl 12.00

Klicka här for att se den webbsända föreläsningen

 


 

 

 


 

Funkisliv Utan Filter

Funkisliv utan filter

Med podden (webradio) Funkisliv utan filter vill Nätverk unga vuxna inspirera, våga sticka ut och nyansera den ofta stereotypa bilden av personer med funktionsnedsättning.

Funkisliv utan filter

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Nationellt kompetenscentrum anhöriga, Nka, ska samla in och sprida kunskaper och erfarenheter inom anhörigområdet, samt stödja utvecklingsarbete och implementering av kunskaper rörande anhörigas situation.

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Normiologi

Nätverket Unga Vuxna har, genom sin blogg Normiologi, skapat ett nav, en plattform oberoende av tid och rum. En plats där reflektioner och tankar kring normer, mänskliga rättigheter och livets pussel får sväva fritt.

Normiologi (öppnas i nytt fönster)

ABF i Västerbotten

Funktionsrätt Västerbotten utbildnings- och informationsinsatser sker ofta i samverkan med arbetarnas bildningsförbund i Västerbotten. Såväl för interna som externa parter. Besök gärna deras hemsida via länken nedan.

ABF Västerbotten (öppnas i nytt fönster)

Rättighetscentrum i Västerbotten

Är en antidiskrimineringsbyrå som arbetar med att förebygga och motverka diskriminering och främja människors lika rättigheter och möjligheter.

Rättighetscentrum Västerbotten